Veiligheid en Milieu

 

 

Veel van ons speelgoed is gemaakt van hoogwaardig hout uit herbebossing. De lakken en verven die gebruikt worden in ons speelgoed worden uitsluitend op hydrobasis vervaardigd, zijn dus kindvriendelijk en bevatten geen giftige stoffen. Tevens worden er geen weekmakers gebruikt en vodoet ons speelgoed aan de Europese richtlijnen van de norm EN 71.

Naast houten speelgoed bieden wij ook speelgoed van andere materialen aan zoals stoffen, metalen- en kunssttof speelgoed. Al deze prducten voldoen aan de richtlijn 2005/84/EG. Dit betekend dat het gebruik van gevaarlijke stoffen en preparaten zeer beperkt zijn, geen kinderarbeid wordt verricht en voldoen aan strikte richtwaarden. De CE markering is echter geen keurmerk voor speelgoed, maar een wettelijke markering waar de marktdeelnemers bij het in de handel brengen van het speelgoed aan moeten voldoen. De richtlijn gaat over de veiligheid van speelgoed. Onder speelgoed wordt verstaan: producten die ontworpen zijn om door kinderen jonger dan 14 jaar om te spelen worden gebruikt.

 

   

 

Wij maken gebruik van vervoerders die:

* Hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en natuurlijke hulpbronnen ontzien

* Een veilig werkplek creërt voor zijn werknemers

 

TÜV Rheinland®: 

Veilig en Geschikt voor Kinderen

Het doel van TÜV Rheinland is de veiligheidsrisicos'van ons speelgoed te minimaliseren. Zij testen en certificeren speelgoed volgens de Europese Richtlijn 2009/48/EC inzake de veiligheid van speelgoed en volgens algemene gehanteerde Europese normen, zoals EN 71 en EN 62115. De Richtlijn "Speelgoed" heeft betrekking op alle speelgoed dingen die bedoeld zijn voor kinderen tot en met hun veertiende levensjaar, van pluche knuffels tot modeltreinen. TüV Rheinland is een duits certificeringsburo

 

 

 

© 2015 - 2023 Happy2Play.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel